Over Kantoorverlaters #goedverhaal

Doe jij wel eens dingen zonder na te denken of dat echt is wat je wilt?

Tim wel.

Tim ging na zijn afstuderen op een kantoor werken. Niet per se omdat dat De Droom was. Meer omdat het gewoon gebeurde. En het loonstrookje aan het einde van elke maand het leven comfortabel genoeg maakte om het zo te houden.

Tot hij bij de koffieautomaat een collega tegenkwam die in precies hetzelfde schuitje dubbele espresso’s zat weg te tikken: Jolanda.

Vanaf dat moment was Kantoorverlaters eigenlijk al een feit. Alleen wisten we dat zelf nog niet. Er moesten eerst nog een paar dates, een bruiloft en een Masterplan komen voordat we onze laptop in onze backpack zouden stoppen om met een enkeltje Bangkok ons locatie-onafhankelijke inkomen tegemoet te reizen. 

Locatie-onafhankelijk inkomen, we komen eraan

Maar zo’n locatie-onafhankelijk inkomen, daar moet je best een en ander voor optuigen. En dat loopt niet altijd soepel. 

Zo was ons eerste project een website over internationale treinreizen. Toen de Corona-uitbraak wereldwijd grenzen en daarmee de verkoop van treinkaartjes op slot deed, was dat met terugwerkende kracht ineens een vrij ongelukkige keuze. In de koelkast dus met dat plan en … door!

De echte wereldreis vervingen we door een culinaire: op VeganEvergreens brengen we de traditionele veganistische recepten van over de hele wereld in kaart. Tim maakt daarnaast zijn eerste meters als daytrader op de Amerikaanse beurs en begon zijn eigen Etsy-webshop LinesByTim. De eerste verkopen zijn al binnen! En Jolanda? Die heeft naast het opzetten van de websites eindelijk weer tijd om zelf te schrijven. 

Hard werken en vrij leven

Alhoewel, tijd … Als beginnend online ondernemer doe je alles zelf en vóór jezelf. Dat brengt een oneindige hoeveelheid werk met zich mee (want: zo. veel. ideeën) en elke dag leren we wel weer dingen bij. Wat dat oplevert? Vooralsnog: een hoop werkplezier, nieuwe inzichten en vrijheid. Veel vrijheid. Dus dat is vast binnen. 

Nou die euro’s nog! Gelukkig hebben we er ook een paar gespaard. Genoeg om van te leven, maar niet genoeg om geen tijds- en prestatiedruk te voelen. Dus dat is top. Benieuwd hoe het verder gaat? We houden je op de hoogte via ons blog

Ondertussen zijn wij ook benieuwd naar jou! Vraag, opmerking, goed verhaal? Laat het ons weten.

Jolanda Thijssen-de Jong Kantoorverlaters

Jolanda Thijssen

Jolanda werkte als communicatieadviseur en copywriter op vijf verschillende kantoren. En hoewel het kantoorleven niet aan haar besteed was, raakte ze stiekem wel een beetje verknocht aan het vak. De juiste woorden kiezen, ingewikkelde boodschappen makkelijk brengen en gewoon: mooie verhalen vertellen. 

Gelukkig heb je om die dingen te doen helemaal geen kantoor nodig. En ook geen werkgever. Ze doet nu precies wat ze al deed, maar dan voor Kantoorverlaters en VeganEvergreens. En nu ze behalve Tim geen collega’s meer heeft, mag ze ook eindelijk zelf webbouwen, SEO optuigen en alles leren over online marketing. En oh ja: eindelijk ‘dat boek’ schrijven natuurlijk.

 

Tim Thijssen Kantoorverlaters

Tim Thijssen

Toen Tim tijdens kantooruren nog druk bezig was met het ontwerpen van de financiële kant van projecten, ontwierp hij ‘s avonds al metrokaarten. Voor de lol. Tja. Nu hij het kantoorleven uitgezwaaid heeft, kan hij eindelijk professioneel aan de slag met twee grote passies: design en openbaar vervoer. Bekijk zijn portfolio maar eens op LinesByTim. En het beeld op VeganEvergreens, want daar is Tim Chef Foto.

Na jaren cijfers kraken op kantoor, mag hij ineens de creative uithangen. Behalve dan in de avonduren. Dan zet Tim voorzichtig zijn eerste stappen als daytrader op de Amerikaanse beurs.