Over Kantoorverlaters #goedverhaal

Tim Thijssen Kantoorverlaters

Hoi! Ik ben Tim Thijssen. 

Doe jij wel eens dingen zonder na te denken of dat echt is wat je wilt?

Ik nu niet meer. Maar dat is wel eens anders geweest. 

En dus ging ik na mijn afstuderen op een kantoor werken. Niet per se omdat dat De Droom was. Maar meer omdat het gewoon gebeurde. Het loonstrookje aan het einde van elke maand maakte het leven comfortabel genoeg om het zo te houden.

Tot hij bij de koffieautomaat een collega tegenkwam die in precies hetzelfde schuitje dubbele espresso’s zat weg te tikken: Jolanda. 

Vanaf dat moment was Kantoorverlaters eigenlijk al een feit. Alleen wisten we dat zelf nog niet. Er moesten eerst nog een paar dates, een bruiloft en een Masterplan komen voordat we onze laptop in onze backpack zouden stoppen om met een enkeltje Bangkok een vrij leven en een locatie-onafhankelijke inkomen tegemoet te reizen. 

Nou hadden we niet echt per se meteen de wind mee. Het oorspronkelijke plan was om geld te verdienen met een website over internationaal treinreizen. Toen de Corona-uitbraak wereldwijd grenzen en daarmee de verkoop van treinkaartjes op slot deed, was dat met terugwerkende kracht natuurlijk ineens een vrij ongelukkige keuze. 

In de koelkast dus met dat plan en … door. Want terug naar kantoor? Dat was voor ons geen optie. 

Jolanda besloot al snel om zich te focussen op het schrijven van een boek. Ik besloot me toe te wijden aan het daytraden. 

En zo ging onze website ineens niet meer over ons gezamenlijke avontuur van reizen en online ondernemen, maar over mijn leertraject met als doel geld verdienen met daytraden. Want geld verdienen met daytraden, dat klinkt natuurlijk fantastisch. En het internet staat vol met verhalen van mensen die hier handen vol geld mee verdienen.

Maar de tijd die het nodig heeft om daar te komen. Het geduld, de discipline. Dat noemen deze mensen vaak alleen maar bij wijze van voetnoot. Zelf zijn ze daar namelijk allang voorbij. 

Daarom wil ik het proces graag stapje voor stapje vastleggen: hoe wórd je nou zo’n consistent winstgevende daytrader? Het eerlijke verhaal, met vallen en opstaan. Want ik ben er nog niet. Maar wat ik al wél weet, dat deel ik graag met jou. Ik hoop dat het een stukje herkenbaarheid brengt én dat het leerzaam is. 

Hoe het verder ging met onze reis? 

We zaten de lockdown uit in Thailand en gingen daarna terug naar Europa, waar we de kosten drukten door in ruil voor onze goede zorgen voor kippen en katten gratis op verschillende plekken op de Spaanse platteland woonden. 

Inmiddels hebben we onze backpacks in de kast opgeborgen en besloten om voor onbepaalde tijd in Spanje te gaan wonen. Jawel: weer op een vast adres. Maar tóch het vrije leven waar we naar op zoek waren. Naast het daytraden verkoop ik mijn designwerk via LinesByTim

Meer weten of wil je zelf iets kwijt? Laat vooral iets van je horen door een mailtje te sturen naar [email protected] Vind ik leuk.