“We hebben het nog nooit gedaan, dus we denken dat we het kunnen”

Vorige zomer hakten we de knoop: in 2020 zouden we als digital nomads onze laptops de wereld rondzeulen en proberen met online ondernemen een locatie-onafhankelijk inkomen op te bouwen.

Kantoortijgers – dat waren wij.

Maar dan wel van het type dierentuintijger dat ergens in een hoekje op een lap vlees zit te knagen en eigenlijk alleen zijn strepen nog gemeen heeft met soortgenoten in het wild die achter bewegende proteïne-bronnen aanrennen. 

Daarom besloten we onszelf te transformeren: van kantoortijgers tot kantoorverlaters. Van loonstrook-abonnees tot online ondernemers.

Én om te gaan leven als digital nomads. En vanuit het buitenland kijken of we een online inkomen op kunnen bouwen. Waarvan toch op z’n minst een best wel groot stukje passief.

Best wel spannend natuurlijk.

Maar: we hebben het nog nooit gedaan, dus we denken dat we het kunnen.

Je kunt jaren nadenken over hoe je online ondernemer en digital nomad wordt.
Cursussen online marketing volgen tot je in theorie alles weet, maar in de praktijk nog precies niks kunt.
Met een heel portfolio aan vaste klanten en dus een flinke dosis werkzekerheid naar het buitenland vertrekken.

Dat kan. En dat hebben we heus wel overwogen. (Oké, niet zo lang, maar we hebben het wel soort van heel even kort en niet zo krachtig aangestipt.)

Maar we konden het ook gewoon gaan dóen.

Inclusief tig keer op onze snufferd gaan, maar met de druk van als-het-niet-lukt-moeten-we-naar-huis (NOOOOOO) toch maar weer de wifi aanzwengelen en elke dag een beetje meer ervaring-slim worden. 

Verzin een list, Tom Poes!


En dat vonden wij een veel leuker plan. Alleen al omdat dit plan nú was en dat andere plan pas later.

En dus keken we met een vergrootglas naar al onze uitgaven.
Schrapten we alle uitgaven die we bij nader inzien toch geen eerste levensbehoeften of onmisbare blijmakers meer vonden.
Verkochten we een hoop kleding, boeken en andere dingen die we absoluut niet in onze backpacks zouden stoppen.
Waren we superkritisch op alles wat we bij de Dirk (want bye bye Appie en je plafondprijzen) in ons mandje legden.

Dit bracht ons in een maand of acht van nul euro spaargeld naar een buffer waarmee we denken in Verweggie een jaar de tijd te kunnen kopen om in alle rust en gekte te werken aan het opbouwen van een locatie-onafhankelijk inkomen.

Mits we blijven leven als semi-schrale Harries natuurlijk.

En zo boekten we, gewapend met veel ideeën om online geld te verdienen en precies nul ervaring, een enkeltje Bangkok en een goedkope Airbnb ergens in een buitenwijk.

Succes sowieso niet gegarandeerd


Maar andere mensen doen het. En voor een heleboel mensen zijn wíj andere mensen, dus waarom zouden wij het dan niet kunnen? 

Hashtag nooitmeernaarkantoor, hashtag tussenviermureniseensoortvantussenvierplanken, hashtag nounounouisdatnieteenbeetjeoverdreven, hashtag neeman.

Oké. Maar wat gaan jullie dan precíes doen?


Nou, precies, precies. Dit is geen kwestie van precies hè. Dit is eerder een kwestie van ongeveer. Van ergens beginnen en dan op voortschrijdend inzicht bijstellen.

Maar we kunnen je wel vertellen wat we ongevéér gaan doen.

 • We beginnen in Bangkok en storten ons daar een maand in het stadsleven. Slapen ver weg van cocktails harkende toeristen en overenthousiaste TukTuk-chauffeurs in een buitenwijk, stappen ‘s ochtends tussen de forenzen in de metro en werken in een co-workingspace.

 • In die co-workingspace gaan we meer dan hard werken aan een website over internationaal reizen met de trein, waarvan het inkomen op lange termijn moet komen uit affiliate marketing.

 • We gaan ook iets doen met betaalde content en het verkopen van digitale producten.

 • T.z.t. meer over alles #workinprogress. Enzo.

 • En natuurlijk houden we samen Kantoorverlaters bij.

En dus gaan wij de komende tijd hard aan het werk en aan de zelfstudie om een hoop petten op te kunnen zetten


Namelijk die van:

 • Webdesigner
 • Acquisitiebaas
 • Saleskoning
 • Conversiespecialist
 • E-mailmarketeer 
 • Social-kenner
 • Airbnb-hopper 
 • Productiviteitsguru

Ja, het is een divers beroep, dat kantoorverlater zijn. Gelukkig hebben we al in huis: 

 • Een tekstschrijver slash content marketeer met gedegen kennis van SEO en een lichte verslaving aan het volgen van online cursussen en het bingen van vakinhoudelijke blogs.

 • Een trein-cheerleader slash logo- en pictogram-ontwerper met een scherp oog voor design, die bovendien ongelofelijk lekker veganistisch kan koken van een zeer karig budget.

We houden je op de hoogte van hoe dit allemaal in de soep gaat lopen. Maar wie ben jij eigenlijk?


Jij bent:

 • Eén van onze moeders of om een andere reden gewoon ontzettend benieuwd waar we uithangen en wat we daar precies aan het doen zijn.

 • Zelf online ondernemer in of uit spe en een beetje moedeloos van al die succesvolle business-coaches (die vaak na enig onderzoek alleen maar een succesvolle online business opgezet blijken te hebben over hoe je een succesvolle online business opzet) die je vertellen dat online ondernemen allemaal best meevalt en dat jij óók zes cijfers per maand kunt verdienen vanuit een hangmat op Bali – wij laten je zien hoe het eruit ziet als je nog op zes keer nul zit.

 • Een beetje sadistisch en gewoon heel erg benieuwd op welke manieren wij allemaal gaan falen en onszelf volkomen voor gek gaan zetten voor – in potentie – iedereen met een internetverbinding.

 • Iemand anders.


Laat ons vooral weten wie je bent! Hoe dan ook: wees welkom. 

En wordt vervolgd.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on pocket

Joe! In sommige van onze artikelen zitten affiliate-links. Dat werkt zo: koop jij een product, krijgen wij een commissie. Dat kost jou niks extra’s. Wij kopen voor dat geld vervolgens hosting voor onze website, tijd om eraan te kunnen werken en koffie. Want zonder cafeïne gebeurt er hier helemaal niks. Meer weten? Bekijk Disclaimer & Affiliate voor 5 saaie minuten die je nooit meer terugkrijgt. Of mail ons.

Maar genoeg over ons.
Wil jij nog iets kwijt?

2 reacties op ““We hebben het nog nooit gedaan, dus we denken dat we het kunnen””

 1. Nicole van den Thillart

  Geweldig avontuur, je bent eens lekker ergens anders en vind je zelf opnieuw uit en mogelijk verdien je er ook nog aan. Ja en anders gewoon weer een andere kantoorbaan……..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We kunnen je nog meer vertellen

Onze leukste content bewaren we voor mensen die zich inschrijven voor onze updates. Dat is misschien niet eerlijk. Maar dat is wel hoe het werkt.

Inschrijven is meemaken. 

.


En nee, we gaan je niet spammen. We hebben wel iets beters te doen.
We mailen je max één keer week. Maar ga er niet op zitten wachten – waarschijnlijk is het minder.