Dit is dé daytrading strategie voor beginners (+ GRATIS ebook)

Daytrading op de Amerikaanse aandelenmarkt is een uitstekende manier om online geld te verdienen. Mits je beschikt over een ijzersterke discipline én een bewezen daytrading strategie. Een van deze strategieën legt professioneel day trader Kevin Timmer uit in een gratis ebook. Of zoals hij zelf zegt: eboekje. Kort, maar krachtig!

In dit artikel:

Leer hoe je geld verdient met deze daytrading strategie.

Nog even kort: wat is daytraden ook alweer?

Voor we naar de het ebook en de daytrading strategie voor beginners gaan, nog even kort iets over wat daytraden ook alweer is.

Daytraden betekent: effecten dezelfde dag kopen en weer verkopen. Effecten kunnen zijn: cryptocurrency, opties, futures, valuta en aandelen. Dit ebook gaat specifiek over aandelen. Bijvoorbeeld van Nike, Microsoft of American Airlines. Zelf trade ik ook alleen in aandelen.

Hier leer ik mijn daytrading strategie voor beginners (de 15 Minute Bar Play) toepassen in de praktijk vanuit een airbnb in Thailand.
In de praktijk betekent daytraden vooral: achter je computer naar grafieken kijken. En het mooie is: dat kan ook in een airbnb in Thailand.

Mocht je meer willen lezen over wat daytraden precies is, lees dan eerst dit artikel.

Over professioneel day trader Kevin Timmer

Kevin Timmer tradet sinds 5 jaar en is structureel winstgevend. Hoeveel Kevin per maand mee verdient met daytraden? Zo’n 10.000 tot 30.000 dollar per maand. Dit vertelde hij op 18 mei 2020 aan BNR, in een interview over hoe je tijdens de Corona-crisis toch nog geld kunt verdienen op de beurs.

Omdat Kevin deze manier van geld verdienen ook voor andere mensen toegankelijk wilde maken (en ongetwijfeld ook om nog een extra centje bij te verdienen op weg naar financiële onafhankelijkheid :)), zette hij voor beginners die serieus aan de slag willen met daytraden de Day Trading Masterclass op, waar afgelopen juni de 2.0-versie van uitkwam. Kevin is ook de oprichter van de bijbehorende Day Trading Community, inmiddels uitgegroeid tot de grootste day trading community van Nederland en België.

Lees ook: mijn review van de Day Trading Masterclass 2.0

Wat staat er in het ebook?

In zijn gratis ebook legt Kevin Timmer de 15 Minute Bar Play uit, een daytrading strategie die bij uitstek geschikt is voor beginnende traders. Zelf ben ik na het volgen van de Day Trading Masterclass bij Kevin ook begonnen mijn account op te bouwen met deze strategie. 

In het ebook leer je: 

 • De fundamentals van day trading. 
 • Wat long gaan is (en hoe je dat doet).
 • Wat short gaan is (en hoe je dat doet).
 • De voorwaarden voor het goed toepassen van de 15 Minute Bar Play. 
 • Voorbeelden van de 15 Minute Bar Play.

Waarom heb je een daytrading strategie nodig?

Als je geen strategie toepast, is daytraden niet meer dan gokken: een aandeel kan omhoog of naar beneden gaan en je kunt winnen of verliezen. Verdiep je je daarentegen in hoe aandelen zich bewegen en volg je consistent één strategie, zul je onderaan de streep positief uitkomen. 

Zonder discipline is geen enkele daytrading strategie winstgevend

Klinkt makkelijk genoeg. En dat zou het ook kúnnen zijn. Maar omdat je de markt moet leren lezen, met echt geld speelt en verlies pakken altijd onderdeel is van daytraden (ook als je een bewezen strategie volgt en onderaan de streep winstgevend uitkomt!) is een ijzersterke mindset van ongekend belang om een bewezen succesvolle strategie ook daadwerkelijk consistent (en dus succesvol!) toe te passen.

De 15 Minute Bar Play zélf daarentegen, is best eenvoudig te leren. 

De 15 Minute Bar Play in het kort

De 15 Minute Bar Play heet zo, omdat je bij deze daytrading strategie de candles (bars) instelt op 15 minuten om de juiste trades te vinden.

Je kunt je misschien voorstellen, dat dit is wat deze strategie geschikt maakt voor beginners. Er zijn ook strategieën die je op de 5 minuten of zelfs de minuut moet toepassen. Dan moet je patronen veel sneller doorzien en veel sneller kunnen handelen.

Deze daytrading strategie is jarenlang gebacktest en heeft – volgens Kevin – als je het correct en consistent toegepast een 80% winrate. Zelf tradet hij ‘m niet meer (te saai). Maar voorheen deed hij dat wel en hij raadt deze strategie wel aan aan beginners (zoals ik).

Nog even over de mindset van het traden

Wil een daytrading strategie werken (en je dus geld opleveren), moet je ‘m zoals gezegd consistent toepassen. Dat bestaat enerzijds uit het afvinken van de voorwaarden die Kevin je uiteenzet in zijn ebook (en samen met andere strategieën uitdiept in zijn masterclass). Anderzijds is het mindset. 

Omdat je met echt geld speelt, kun je jezelf behoorlijk in de weg gaan zitten en dat weerhoudt je ervan de strategie consistent toe te passen. Je hebt geld verloren en bent bang nog een keer te verliezen. Of je hebt veel geld gewonnen en raakt overmoedig.

Emoties kunnen rationele beslissingen aardig in de weg gaan zitten. Dat moet je onder controle krijgen.

Zo stap ik nogal eens te snel uit een trade, omdat mijn angst om te verliezen het overneemt.

En stap ik nog weleens in een trade, die nét niet aan de voorwaarden voldoet omdat het verlangen om een eerdere slechte trade te compenseren sterker is.

In Daytrading voor dummies vind je een interessant hoofdstuk over de psychologie van het traden.

De criteria van de 15 Minute Bar Play

De 15 Minute Bar Play zélf daarentegen, is rechttoe rechtaan en redelijk snel te leren. De strategie werkt het beste in de ochtend en net na de lunch. De stock market opent om 9.30 Amerikaanse tijd, wat overeenkomt met 15.30 Nederlandse tijd.

Kevin legt uit hoe je de volgende criteria moet toetsen voor het correct toepassen van de 15 Minute Bar Play: 

 • Volume: hoeveel aandelen er verhandeld moeten zijn tijdens de pre-market. 
 • Niveaus van weerstand en support (lijnen waar de prijs moeilijk doorheen prikt).
 • Hoe je op basis van de bars kunt bepalen of je de trade moet pakken.
 • Hoe je meegaat met de trend (ga je long of ga je short – en hoe doe je dat).
De 15 Minute Bar Play is een effectieve daytrading strategie voor beginners.
Voorbeeld van de 15 Minute Bar Play uit eigen database

De 15 Minute Bar Play gratis oefenen zonder risico op verlies

Zoals gezegd, werkt het in principe zo, dat wanneer je een strategie consistent toepast en in staat bent je emoties uit te schakelen, je op lange termijn geld zult verdienen met daytraden.

Makkelijk genoeg dus. Behalve dat – zoals ik hierboven al meldde – vooral dat laatste (die mindset) best ingewikkeld is. En tijd kost.

Het risico om echt geld te verliezen kan dan je leercurve aardig in de weg zitten en maken dat je stopt, voordat je echt hebt kunnen zien of jij het in je hebt om geld te verdienen met daytraden.

Zonde.

Oefen je daytrading strategie altijd eerst met papertraden

Gelukkig is het ook mogelijk om eerst te papertraden! Dat is echt traden op de echte beurs, maar niet met echt geld. Bij sommige brokers kan dat zelfs voor onbeperkte tijd.

Zo kun je zien hoe aandelen bewegen en wat het resultaat is van jouw toepassing van de 15 Minute Bar Play, en een beetje gevoel krijgen voor hoe jij reageert op de interacties van jouw aandelen. Zonder dat je het risico loopt om geld te verliezen. Een uitstekende manier dus om gewoon eens te kijken of dat hele daytraden iets voor jou is.

Daytraden is nooit helemaal zonder risico

Stap je over op daytraden met echt geld? Leg dan alleen geld in dat je kunt missen. Daytraden is namelijk nooit zonder risico en zeker niet voor beginners. Als je alleen tradet met geld dat je zou kunnen missen, zit je er een stuk rustiger in. En is de schade minder groot mocht het je toch niet lukken.

Nóg meer leren over daytrading strategie voor beginners?

In de Day Trading Masterclass gaat Kevin verder in op de 15 Minute Bar Play en behandelt hij nog 3 andere strategieën die hij gebruikt om consistent winstgevend te traden. Ik volgde de Day Trading Masterclass (1.0 én 2.0) en ben enthousiast over de lesmethode van Kevin. Na afronding kun je meteen aan de slag als zelfstandig daytrader met een kant-en-klare daytrading strategie om toe te passen.

Dit zit er in de Day Trading Masterclass
De online leeromgeving van de Day Trading Masterclass

Voordelen van meedoen aan de Day Trading Masterclass

 • Dagelijks meekijken op het scherm van Kevin.
 • Uitgebreide uitleg over hoe je werkt met de day trading software van Tradenet en TC2000.
 • Database met trades.
 • Meedraaien met andere cursisten en traders in de Day Trading Community.

Interesse? Lees dan ook mijn complete review over de Day Trading Masterclass.

Download het ebook

In dit ebook leer je een daytrading strategie voor beginners.

Ben jij begonnen met daytraden of overweeg je te beginnen? Wat houd je tegen? En wat vond je van het eboekje over de 15 Minute Bar Play? Laat hieronder een comment achter, want ik ben benieuwd!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on pocket

Joe! In sommige van onze artikelen zitten affiliate-links. Dat werkt zo: koop jij een product, krijgen wij een commissie. Dat kost jou niks extra’s. Wij kopen voor dat geld vervolgens hosting voor onze website, tijd om eraan te kunnen werken en koffie. Want zonder cafeïne gebeurt er hier helemaal niks. Meer weten? Bekijk Disclaimer & Affiliate voor 5 saaie minuten die je nooit meer terugkrijgt. Of mail ons.

Maar genoeg over ons.
Wil jij nog iets kwijt?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We kunnen je nog meer vertellen

Onze leukste content bewaren we voor mensen die zich inschrijven voor onze updates. Dat is misschien niet eerlijk. Maar dat is wel hoe het werkt.

Inschrijven is meemaken. 

.


En nee, we gaan je niet spammen. We hebben wel iets beters te doen.
We mailen je max één keer week. Maar ga er niet op zitten wachten – waarschijnlijk is het minder.